جستجو
Generic filters

روش های شناخت انواع پوست

دسته بندی :زیبایی 27 اکتبر 2021 2761
روش های شناخت انواع پوست

بیشتر انسان‌ها با چالش‌های مختلفی درباره نگه‌داری از پوست خود رو به رو هستند، این مسئله در خانم‌های جوان بسیار اهمیت دارد. با شناخت انواع پوست و درک این مسئله که مهم‌ترین مرحله در مراقبت از پوست شما شناخت نوع آن است، راحت تر محصولات پوستی مناسب خودتان را انتخاب خواهید کرد. در ادامه این مطلب به شناخت انواع پوست می­پردازیم.

 

انواع پوست و ویژگی های آن ها

پوست انسان به چهار نوع تقسیم می‌شود: پوست معمولی، خشک، چرب و مختلط. نوع پوست شما با توجه ‌به ژنتیک و عوامل مختلف داخلی و خارجی تعیین می‌شود و با توجه ‌به این عوامل و چند آزمایش ساده به‌ راحتی می‌توانید به آن پی ببرید.

برای شناخت انواع پوست، صورت خود را با یک پاک‌کننده ملایم کاملاً تمیز کرده و به ‌آرامی خشک کنید، بعد از 30 دقیقه پوست خود را بررسی کنید. اگر پوست هنگام خندیدن کشیده می‌شود، پوست شما خشک است. اگر بینی، پیشانی و چانه شما درخشش قابل‌توجهی داشته باشد، احتمالاً پوست شما معمولی یا مختلط است. اگر علاوه بر پیشانی و بینی بر روی گونه‌های شما نیز درخشندگی وجود دارد، به‌احتمال زیاد پوست چربی دارید.

 

پوست معمولی

 

اصطلاح معمولی برای پوست، اغلب برای اشاره به پوست های متعادل استفاده می‌شود. در پوست معمولی ناحیه Tپیشانی، چانه و بینی صورت کمی چرب است، اما رطوبت کلی این نوع  پوست، متعادل بوده و نه خیلی چرب و نه خیلی خشک است. نحوه تشخیص این نوع از پوست بسیار ساده است، زیرا پوست های معمولی دارای منافذ نرمال، گردش خون خوب، بافتی نرم و بدون لکه است و با بالا رفتن سن پوست کم‌کم رو به خشکی می‌رود.

 

پوست خشک

 

 

پوست خشک به پوستی گفته می‌شود که نسبت به پوست معمولی چربی کمتری تولید می‌کند. در نتیجه تولید کم تر چربی ها، پوست انسان فاقد چربی های مهم و ضروری برای جلوگیری از آسیب های خارجی می‌شود که این امر موجب اختلال عملکرد طبیعی پوست خواهد شد. به طور قابل ‌توجهی درصد بیشتری از زنان پوستی خشک دارند و با بالا رفتن سن، پوست آن ها خشک تر از سابق خواهد شد.

رطوبت پوست به تأمین آب در لایه های زیرین پوست و تعریق بستگی دارد. پوست به طور مداوم به دلیل عوامل محیطی مانند سبک زندگی، رژیم غذایی، تغییرات هورمونی، آب و هوا و نحوه نفس کشیدن، مخصوصاً زمانی که انسان دارای استرس و یا در حال فعالیت است، آب از دست می­دهد و همین امر موجب خشکی پوست می­شود.

پوست خشک درجات مختلفی دارد. اگر خاصیت ارتجاعی پوست شما کم است و احساس سفتی، شکنندگی و زبری در پوست خود دارید، در اصل شما دارای پوستی با خشکی ملایم هستید.

اگر پوست شما، پوسته‌پوسته می‌شود و گاهی اوقات نیز احساس خارش پیدا می‌کنید، حساسیت پوستی بیشتری نسبت به عوامل خارجی دارید و خیلی زود پوستتان قرمز و متورم می‌شود، شما دارای پوستی کاملاً خشک هستید.

اگر قسمتی از بدن شما مخصوصاً پاها، آرنج‌ها و زانوها دارای ترک و پوسته‌پوسته شدید است، شما دارای پوستی بسیار خشک هستید. این نوع پوست معمولاً در افرادی با سن بالا دیده می­شود. با شناخت انواع پوست خشک می­توانید درمانی مؤثرتر برای آن پیدا کنید.

 

پوست چرب

 

 

به پوست‌هایی که چربی بیش از حد تولید می‌کنند به اصطلاح پوست‌ چرب گفته می شود. معمولاً این افزایش چربی به دلیل تغییرات ژنتیکی‌، استرس، عدم تعادل هورمون‌ها، مصرف داروهای خاص و لوازم آرایشی بهداشتی که باعث تحریک پوست می‌شوند، اتفاق می‌افتد. درباره شناخت انواع پوست چرب می توان گفت که این نوع دارای منافذ بزرگ و کاملاً واضح، ظاهری براق، شفاف و رنگ پریده است. پوست چرب معمولاً مستعد انواع مختلف آکنه است که تعداد قابل توجهی از آن ها در صورت، گردن، شانه ها، پشت و سینه نیز ظاهر می شود؛ اما در موارد خفیف تر، برجستگی های کوچک بر روی پوست مشاهده می شود و اغلب پوست قرمز و ملتهب است؛ اما خبر خوشحال کننده این است که پوست چرب جوان و لطیف به نظر می رسد، زیرا رطوبت طبیعی بیشتری داشته و کمتر در معرض چین و چروک است.

 

پوست مختلط

 

در پوست مختلط، نوع پوست شما در ناحیه T و گونه ها متفاوت است. افرادی که دارای پوست مختلط هستند، اغلب گونه هایی خشک و یک منطقه T (پیشانی، چانه و بینی) چرب با منافذ بزرگ دارند. قسمت چرب ناشی از تولید چربی غدد پوست و قسمت خشک ناشی از عدم تولید کافی چربی است.

 

با شناخت انواع پوست به این مسئله پی می‌بریم که نوع پوست در طول زندگی می‌تواند تغییر کند. کسانی که در سن نوجوانی پوستی چرب دارند، ممکن است بعد از دوران بلوغ، نوع پوست آن ها به خشک تغییر کند و کسانی که دارای پوست معمولی هستند، با افزایش سن، پوست آن ها خشک‌تر می‌شود، زیرا با بالارفتن سن، پوست انسان حجم و چگالی خود را از دست می‌دهد و خطوط ریز، چین‌ و چروک و تغییراتی در رنگ‌دانه پوست ایجاد می‌شود. درک علائم، شرایط و شناخت انواع پوست انسان به ما کمک می کند تا پوست خود را بهتر بشناسیم. شناخت عوامل زیر کمک بسیاری به شناخت نوع پوست ما می کند.

 

  1. رنگ پوست

رنگ پوست بر چگونگی واکنش پوست ما در برابر نیروهای خارجی مانند آفتاب، تأثیر می گذارد. همچنین قرمزی پوست معیار مناسبی برای تشخیص گردش خون موفق و در موارد شدید تر، علامتی برای شناسایی بیماری های پوستی است. با شناخت انواع پوست می توانید این عوامل را نیز کنترل کنید.

 

  1. 2. عوامل طبیعی و مرطوب‌کننده (NMF)

NMF مانند اسیدهای آمینه که به طور طبیعی در پوست سالم تولید می‌شود و به آبرسانی پوست کمک می کند، خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری آن را حفظ می کند و از کمبود آب آن جلوگیری می کند. هنگامی که مانع محافظتی پوست آسیب می بیند، غالباً قادر به حفظ این NMFهای اساسی نیست، بنابراین رطوبت پوست کاهش یافته و پوست شما خشک تر از سابق می­شود.

 

با شناخت انواع پوست شما می‌توانید راه‌حل مناسبی برای مشکلات پوستی خود پیدا کنید و با کمک محصولات مناسب پوست خود، به شادابی هرچه بیشتر آن کمک کنید.

 

 

امتیاز شما

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

مطالب زیر را بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لینک کوتاه:

جهت اطلاع از موجودی محصولات با مرکز تماس 1407 تماس حاصل فرمایید